appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

Reporter Radio

ReportersNL: de afrekening van culturele hoofdstad Leeuwarden

zondag 24 februari 2019, 18:30 uur

Leeuwarden zette zichzelf op de kaart als culturele hoofdstad van Europa. De regionale cultuur kreeg een impuls en de stad werd overspoeld met toeristen. Maar hebben ook de makers van alle evenementendaarvan geprofiteerd?

Irene Overduin van de Leeuwarder Courant volgde de organisatie van Leeuwarden-Fryslân 2018 op de voet. Nu de eindafrekening eraan zit te komen is de vraag waar het geld naartoe is gegaan, wat een jaar lang inde schijnwerpers Leeuwarden heeft opgeleverd, maar vooral ook aan wie dat te danken is?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1