appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Kan de RDW importauto's controleren?

zondag 10 februari 2019, 19:30 uur

Er wordt gefraudeerd met de taxaties van gebruikte importauto's, zo concludeert staatssecretaris Menno Snel van Financiën. Bovendien zorgt een gammele wet voor duizenden rechtszaken per jaar over de belasting op importauto's - de BPM.

De oplossing? Onafhankelijke controles van de RDW. Althans, als het aan de staatssecretaris ligt. De branche ziet niets in de plannen. Taxateur Ruud Jansen vertelt over zijn werk, de RDW reageert op de plannen van Snel en jurist Tom Vriesema houdt de haalbaarheid van het plan tegen het licht. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1