appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

We zakken door de bodem

zondag 6 januari 2019, 19:00 uur

De bodem in grote delen van Nederland zakt harder dan verwacht, zo bleek in november bij de presentatie van de bodemdalingskaart. De gevolgen zijn groot: funderingen komen droog te staan en weidegebieden droog houden wordt in de toekomst steeds lastiger. 
We bekijken in deze uitzending samen met Gilles Erkens, bodemdeskundige bij Deltares de huidige situatie aan de hand van reportages die we maakten in Gouda en Amsterdam. Kan Nederland het hoofd boven water houden?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1