appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

ReportersNL: Een Limburgse uitspraak met grote gevolgen

zondag 11 november 2018

Niet alleen in Groningen, maar ook in Limburg rommelt het in de bodem en ook daar zorgt het voor ernstige schade aan de huizen. Er is alleen één verschil, niet de gaskraan van Minister Wiebes, maar de mijnbouw is de schuldige. 

Ondanks dat de mijnen al in ’74 zijn gesloten, zorgen ze nu nog steeds voor problemen. Het Waarborgfonds Mijnbouwschade vergoed de schade niet omdat deze is verjaard; de mijnen zijn al meer dan dertig jaar geleden gesloten. Maar, een uitspraak van de rechter lijkt daar nu verandering in te brengen: twee mensen hebben nu toch wel recht op een schade vergoeding. Genoeg reden voor een steeds groter wordende meerderheid in de Tweede Kamer om die hele verjaring in Limburg maar gewoon af te schaffen. Er is alleen één iemand die zijn kont tegen de krib gooit: Minister van Economische Zaken, Eric Wiebes. 

Te gast is Wiel Beijer van de Limburger die al jaren bovenop dit dossier zit. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1