appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

Streep door het stikstofbeleid PAS

zondag 2 juni 2019

De hoogste bestuursrechter heeft deze week een streep gezet door de Nederlandse aanpak van de vervuilende stikstof. Dat is een meststof die in te grote hoeveelheden wordt uitgestoten door vee, verkeer en fabrieken. Deze uitkomst is niet helemaal een verrassing, want eerder zonden we al reportages uit waarin de tekortkomingen van het stikstofbeleid werden geschetst.

Maker van die reportages is Lemke Kraan. Ze sprak onder meer ecoloog Arnold van den Burg, die in natuurgebied Noord-Ginkel wees op de verzuring als gevolg van stikstof.

Luister hier de uitzendingen van Lemke Kraan terug. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1