appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

Vrees voor 'onvoorzienbare risico's' bij invoering nieuwe zorgwet

zondag 14 april 2019

Drie grote zorgorganisaties waarschuwen voor de invoering van de nieuwe wet over dwangzorg die volgend jaar ingaat. Ze hebben grote zorgen over de uitvoerbaarheid van de wet en de beoogde invoeringsdatum. Dat blijkt uit een conceptbrief gericht aan het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport die in handen is van Reporter Radio.

In de uitzending leggen we de brief voor aan gezondheidsjurist Brenda Frederiks die commentaar geeft op de zorgpunten die daarin staan beschreven. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1