appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers

Reporter Radio

Luister terug

ReportersNL: politie is geld kwijt na onnodige zoekacties

zondag 8 september 2019

Nadat een 23-jarige vrouw verdween bij het Markermeer, werd een grote zoekactie opgezet. Zonder resultaat: de vrouw bleek namelijk helemaal niet vermist. De gemaakte kosten komen voor rekening van de politie - risico van het vak.


Henk Runhaar van het Noord-Hollands Dagblad legt in ReportersNL - de rubriek waarin regionale onderzoeksjournalistiek centraal staat - uit dat de politie geen poot heeft om op te staan als ze de kosten van een onnodige zoekactie terug willen krijgen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1