appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat

Reporter Radio

Luister terug

ReportersNL: Groningen pakt misstanden kamerverhuurmarkt aan.

zondag 9 december 2018, 19:23 uur

Commerciële kamerverhuurders moeten vanaf begin 2019 in Groningen aan strenge voorwaarden voldoen. Een kamer verhuren kan vanaf dan alleen nog met een speciale vergunning.

Reden voor deze nieuwe maatregelen zijn de misstanden waar veel kamerhuurders mee te maken krijgen. Huren zijn hoog. Het onderhoud veelal achterstallig. Klagen huurders dan krijgen ze vaak te maken met bedreiging en intimidatie. De nieuwe vergunning die de gemeente Groningen invoert moet aan deze malafide praktijken paal en perk gaan stellen.

Huisjesmelker Joshua Camera werd begin dit jaar door de SP jongerenorganisatie Rood uitgeroepen tot 'huisjesmelker van het jaar'. Camera bezit zo'n veertig panden met een waarde van zo'n elf miljoen euro.

Dagblad van het Noorden journalisten Roelof van Dalen en Bas van Sluis schreven een uitgebreid verhaal over Joshua Camera. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1