appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Reporter Radio

ReportersNL: Het dikke dossier van Megahome.nl

zondag 28 januari 2018, 19:03 uur

Projectontwikkelaar Megahome.nl kocht een eeuw geleden, verdeeld over Nederland, een aantal stukken grond op, met het plan daar later nieuwbouwwijken op te bouwen. Maar toen door de economische crisis de woningmarkt instortte, zag Megahome.nl  van de nieuwbouwprojecten af. Het lijstje van gemeenten die hier de dupe van waren, is lang. Megahome.nl ging in 2016 failliet. Nu hangt het bedrijf nog een claim van ongeveer 200 miljoen aan Rabobank boven het hoofd. 

Na anderhalf jaar is het faillissementsverslag opgesteld. Wim Goorhuis, verslaggever van Tubantia, volgt Megahome.nl al zes jaar en doet verslag van het spoor van ellende dat het bedrijf heeft achtergelaten.  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1