appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Reporter Radio

Inspraak in Nederland Waterland

zondag 14 januari 2018, 19:00 uur

Het is actueel, hoog water in de rivieren. En gelukkig zijn we er op voorbereid. Maar sommige maatregelen liggen moeilijk. Bijvoorbeeld de hoogwatergeul bij de dorpen Heesselt en Varik, die daardoor op een eiland komen te liggen. Het alternatief, toch dijkverzwaring, heeft plaatselijk de voorkeur. In de strijdtegen het hoge rivierwater moet hoe dan ook ruimte of hoogte worden gemaakt. 

JacquelineMaris die zelf in Heesselt woont, volgde afgelopen jaren het proces van inspraak en besluitvorming omtrent de Hoogwatergeul. Te gast in de studio zijn Hans Brouwer van Rijkswaterstaat die woordvoerder is namens alle deelnemende overheden en Hannie Visser-Kieboom (CDA) die deel uitmaakt van het algemeen bestuur van waterschap Rivierenland. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1