appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

Europees Parlement neemt nieuwe stap tegen medicijnresten in het milieu

zondag 8 maart 2020

Medicijnresten die in het milieu terechtkomen, zorgen voor grote problemen. Via urine en ontlasting komen de resten van medicijnen in het water, en zo in het milieu terecht. Door de vergrijzing neemt het medicijngebruik alleen maar toe en daarmee ook de risico’s voor de gezondheid van mens en milieu.

Donderdag riep de vaste milieucommissie van het Europees Parlement, de EU op om actie te ondernemen. Maar is dit genoeg?

 Zondagavond om 19:30 met Jan Huitema Europarlementariër voor de  VVD en co-rapporteur op dit dossier en Annemarie van Wezel hoogleraar milieu ecologie aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Reportage van Thijs van Dorssen en Wil van der Schans.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1