appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Reporter Radio

ReportersNL: de verhalen van Nikki en Omur

zondag 5 november 2017, 19:03 uur

In februari pleegde Onur (14 jaar) uit Enschede zelfmoord. De reden: op internet circuleerde een naaktfoto van hem, die door drie leeftijdsgenoten verspreid was. De Officier van Justitie vervolgt de meisjes niet, en de familie van Omur is woedend. Ze hebben stappen genomen om alsnog vervolging af te dwingen. 

Nikki was een van die drie meiden. In oktober liep ze weg uit een gesloten werkgroep en was sindsdien spoorloos. Maar op woensdagavond 1 november is ze weer veilig teruggekeerd bij haar moeder. 

Lucien Baard van Tubantia interviewde de familie van Onur en de moeder van Nikki. Hij vertelt welke afweging hij maakte voordat hij begon aan deze emotionele interviews. Ook te gast is Anouk Visser van kennisinstituut Movisie over de extreme gevolgen die sexting kan hebben.

Lees hier het interview met de familie van Onur en hier het interview met de moeder van Nikki. 

Lees hier meer over de nieuwe Halt-interventie: Respect online over sexting

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1