appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Reporter Radio

ReportersNL: Scheepsramp met schelpenzuiger 'Frisia', ongeluk of nalatigheid?

zondag 8 oktober 2017, 19:06 uur

Op 14 december 2010 slaat het noodlot toe als de schelpenzuiger ‘Frisia’ zinkt. De drie bemanningsleden komen om. Aanvankelijk werd het gezien als een ongeluk, maar een rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid dat in 2012 naar buiten kwam, bewijst dat op technisch gebied het schip niet in orde was en de schipper niet de juiste papieren had. De rechtszaak tegen rederij 'de Rousant'  start eind oktober. Bart Olmer van Dagblad van het Noorden maakte een reconstructie en heeft een exclusief interview met de vader van het jongste omgekomen beammingslid. 

Op 24 oktober eist het Openbare Ministerie werkstraffen en geldboetes tegen de betrokkenen van de scheepsramp.  De eigenaar van het schip en de werkgever van de bemanning, de verdachten van de ramp, wordt dood door schuld verweten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1