appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Reporter Radio

CO2 besparing door isolatie huurwoningen kansloos

zondag 8 oktober 2017, 19:03 uur

Donderdag lekte uit dat de nieuwe coalitie 100 miljoen euro beschikbaar stelt om huurwoningen te isoleren of andere energiebesparende maatregelen te nemen. Dit is één van de maatregelen van VVD, D66, CDA en ChristenUnie om de klimaatdoelen van Parijs te halen. In dat akkoord is afgesproken dat de uitstoot van broeikasgassen in 2050 met 80 tot 95 procent verminderd moet zijn.

Maar uit eerder onderzoek van Reporter Radio blijkt dat woningen door dit soort aanpassingen lang niet zo energiezuinig worden als gedacht. Dat komt omdat de theorie achter energielabels, dus hoeveel energie je verbruikt en CO2 je uitstoot bij een bepaald label, niet klopt. Dus deze maatregel van 100 miljoen draagt niet veel bij aan het halen van de klimaatdoelstellingen.

Met een reactie van GroenLinks Tweede Kamerlid Tom van der Lee. 

Luister hier onze uitzending 'Energielabels ontrafeld' terug.

En luister hier ons energiebesparingsdebat op 12 maart terug. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1