appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Reporter Radio

ReportersNL: Scheidingen in probleemwijken

zondag 20 augustus 2017, 19:03 uur

Of je het nu hebt over achterstandswijken, krachtwijken of Vogelaarwijken, er schieten meteen een boel problemen te binnen. Neem alleen al taalachterstand en armoede. Om de situatie te verbeteren heeft de overheid de afgelopen jaren veel geld in deze wijken gepompt. Maar ondanks dat het wel iets heeft mogen baten, gaat de vooruitgang erg stroef.

Frank Mulder woont zelf in Utrecht Overvecht, ook een probleemwijk. Naast de bekende moeilijkheden viel hem nog iets op: Veel jongeren in zijn wijk zitten zonder vader. Voor de Groene Amsterdammer onderzocht hij het effect van scheidingen in de probleemwijken van de samenleving.

Lees hier alvast het artikel: https://www.groene.nl/artikel/het-einde-van-het-gezin

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1