appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Reporter Radio

ReportersNL: De paarse zorgkrokodil is terug

zondag 13 augustus 2017, 19:03 uur

Het leek zo’n goed idee, het decentraliseren van de ouderenzorg: de zorg moest dichterbij de mensen en het zou maatwerk zijn. Het plan was dat er een flinke efficiëntieslag gemaakt moest worden, die ruimte zou creëren voor fikse bezuinigingen. En wat is twee jaar na dato het resultaat? De paarse zorgkrokodil is terug van weggeweest. Zorgverleners én –vragers verdrinken in de administratieve rompslomp. En dat niet alleen, de zorg voor ouderen is ook nog eens duurder geworden.

Voor het onderzoeksplatform, Investico, maakte Bram Logger, samen met Parcival Weijnen de balans op van deze zorgoperatie. 

Lees hier het artikel: https://www.groene.nl/artikel/de-paarse-zorgkrokodil-is-terug

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1