appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Dopingjagers machteloos tegen nieuwe epo

zondag 21 mei 2017, 19:00 uur

Verslaggever Benjamin de Bruijn heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van gendoping, een soort super-epo. Lees het resultaat in dit nieuwsbericht.

Zondag (21 mei 19.02 uur) in de uitzending: Guido Vroemen, dokter van Nederlandse wielerploeg Roompot-Nederlandse Loterij, Hidde Haisma, professor farmaceutische genmodulatie en Olivier Rabin, de hoogste onderzoeksdirecteur van de internationale dopingautoriteit, leggen uit in onze reportage.

Te gast in de studio zijn dopingexperts Toine Pieters en Douwe de Boer. Zij vertellen over de jacht van dopingautoriteiten op dopingzondaars en de illusie van schone sport.

Grote vraag tijdens het studiogesprek: wordt gendoping al toegepast in de sport? "Ik weet het niet, maar ik twijfel er niet aan dat er sporters zijn die vormen van gendoping gebruiken. Schone sport is een illusie", reageert De Boer.

Pieters vult aan: "De kans is er zeker. Zeker als je kijkt naar welke risico's sporters in het verleden hebben genomen met het gebruik van doping."

Zaterdagavond 20 mei een interview met Benjamin in Langs de Lijn.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1