appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

ReportersNL: Misstanden bij de Limburgse politie

zondag 5 januari 2020

Agenten vertoonden cowboygedrag bij de politie in Limburg. Het gaat om de basiseenheid Horst-Peel en Maas, waar acht agenten zijn geschorst - tien procent van de gehele bezetting -, wat in verhouding een ongekend grote schorsing is in Nederland. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de affaire, maar hoe dat onderzoek verloopt is een mysterie. Veel wil de politie er namelijk niet over kwijt. De geschorste politiemensen worden ernstig plichtverzuim verweten, maar dat is dan ook het enige wat er over de zaak bekend is geworden de afgelopen acht maanden. Sjors van Beek en Rik van Hulst van De Limburger, ontdekten wat er is misgegaan bij de basiseenheid in Horst. 

Zondagavond om 19:45 in ReportersNL – de rubriek waar regionale onderzoeksjournalistiek wordt bejubeld – komt Sjors van Beek vertellen over de misstanden bij de Limburgse politie.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1