appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

Gemeenten komen bijeen om staatlozen te helpen

zondag 15 maart 2020

Vorige zomer maakte Reporter Radio bekend dat gemeenten aan de slag wilden gaan om duizenden staatlozen te helpen. Staatlozen zijn mensen die door geen enkel land als burger worden gezien: in feite bestaan zij juridisch niet. 

Nederland heeft geen wetgeving om hen goed te helpen. Deze week kwamen gemeenten voor het eerst bijeen om de problematiek te bespreken. Hoe dat ging en waar blijft het Rijk met wetgeving? Zondagavond om 19:30 praten we daarover in Reporter Radio met Marlotte van Dael (ASKV) en Maarten Groothuizen (D66).

Luister hier de uitzending over staatloosheid in Nederland. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1