appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Reporter Radio: Inburgering in de wacht

zondag 2 oktober 2016, 19:00 uur

De overheid moet meer doen om vluchtelingen te laten integreren. Dat zegt onderzoeker van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid Godfriend Engbersen. Ook Linda Bakker, gepromoveerd op de belemmeringen van integratie, geeft dat er nog veel ruimte is voor verbetering. 


Vorig jaar waarschuwde experts: hoe langer vluchtelingen stilzitten in opvangcentra, hoe moeilijker het wordt te slagen op de arbeidsmarkt. De overheid heeft geen tijd te verliezen en moet met passend beleid komen. Een jaar later is er nog te weinig gedaan. Het overgrote deel van de nieuwkomers dreigt in de bijstand terecht te komen en heeft moeite met het vinden van een baan. Van de Syriërs die hier nu zijn gekomen zit ongeveer 75% in de bijstand.  


In de uitzending: WRR-onderzoeker Godfried Engbersen, hij geeft de overheid gevraagd en ongevraagd advies over het integratiebeleid en Linda Bakker, zij promoveerde op de belemmeringen van integratie.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1