appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Reporter Radio

Reporters in de TBS deel II - De weg terug

zondag 18 september 2016, 19:00 uur


De weg terug uit de TBS


De weg terug uit de TBS


Deel twee van onze serie over het leven in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray. We lopen mee met een verlof naar de lokale snackbar, bezoeken het werkhuis op het industrieterrein buiten de kliniek en spreken een oud-tbs’er, die inmiddels een baan heeft gevonden bij het Leger des Heils. Bij elke stap naar buiten wordt het risico zo goed mogelijk ingeschat.

Maar wat betekent deze hernieuwde vrijheid voor de slachtoffers, of hun familie? Zijn de voorwaarden die de tbs'ers krijgen opgelegd voldoende?
Met in de studio Hyacinthe van Bussel, algemeen directeur van De Rooyse Wissel en Jan van Kleeff, voorzitter van de Federatie Nabestaanden.

Reportages door Tom Veldhuijzen en Wil van der Schans. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1