appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

Lek thuiswerk-inlog duurt voort bij andere aanbieder

zondag 29 september 2019

Thuiswerken, we vinden het allemaal steeds handiger, zeker als we ook nog kunnen inloggen op het bedrijfsnetwerk. Maar hoe veilig is dat nu eigenlijk?

De kwetsbaarheid van VPN-verbindingen waarover de Volkskrant zaterdag berichtte, is nog niet voorbij. In de berichtgeving ging het om een lek in de Pulse Secure-VPN dat enkele weken geleden speelde. Het IT-beveiligingsbedrijf ESET Nederland en Reporter Radio hebben ontdekt dat een vergelijkbaar lek in de Fortigate-VPN nog altijd niet gedicht is, bij bijna 900 bedrijven en instellingen in Nederland. Met de VPN kunnen werknemers vanuit huis inloggen op het werk.

Meer lezen? Dat kan hier. 


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1