appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster

Reporter Radio

Luister terug

ReportersNL: Drentse fabriek wist al jaren van gevaarlijke stof

zondag 12 januari 2020

Tientallen mensen die in een Drentse fabriek werkten, zijn jarenlang blootgesteld aan de kankerverwekkende stof formaldehyde. Het Openbaar Ministerie doet onderzoek en ging uit van een periode van vier jaar, maar uit onderzoek van Dagblad van het Noorden blijkt dat de leiding van de fabriek al in 1999 wist van de te hoge concentraties formaldehyde. Al die tijd werden geen maatregelen getroffen.

In ReportersNL - de rubriek waarin regionale onderzoeksjournalistiek centraal staat - vertelt journalist Bas van Sluis over zijn onderzoek naar de fabriek van AAF International.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1