appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

Reporter Radio

De duurzaamheid van houtstook in energiecentrales

zondag 11 oktober 2015, 19:00 uur

De verbranding van hout en andere biomassa in energiecentrales moet een flinke bijdrage leveren aan onze duurzame energievoorziening, Hout is een duurzame brandstof omdat aanplant van nieuwe bossen CO2 die vrijkomt bij verbranding,weer kunnen opnemen. Maar de kritiek op die aanname groeit, want hoe duurzaam is nu eigenlijk om hout uit de Nederlandse bossen te verbranden? Wordt ervoldoende herplant? En kunnen de nieuwe bomen de extra CO2 wel opslaan? En wat betekent de houtoogst eigenlijk voor de diversiteit van het bos?
Met reportages van Berna van Vilsteren.

Niels Heithuis spreekt in de studio met met Harry Hekhuis Ihoofd bosbeheer bij Staasbosbeheeren) en Martijn Katan, emiritus hoogleraar Voedingswetenschappen.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1