appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: WNL Opiniemakers

Reporter Radio

Luister terug

ReportersNL: een jaar na de containerramp

zondag 22 december 2019

Een jaar geleden vielen 342 zeecontainers in de Waddenzee. De Waddeneilanden werden daarna overspoeld met speelgoedauto's, My Little Pony's en vulplastic. Nog steeds zijn de gevolgen van de containerramp zichtbaar. De rederij van het containerschip beloofde meteen alle schade te vergoeden, maar sinds de ramp is er bijna continu discussie over de kosten voor het opruimen. 

In ReportersNL - de rubriek waarin regionale onderzoeksjournalistiek centraal staat - blikken we terug op het dossier over de containerramp. Verslaggever Benjamin de Bruijn ging in maart samen met de Leeuwarder Courant op pad om de gevolgen van de containerramp met eigen ogen te zien.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1