appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

8 februari 2015: Twijfel over zelfmoord

zondag 8 februari 2015, 19:39 uur

Twijfel over zelfmoord, het komt vaak voor. Momenteel spelen er 4 zaken in Nederland van jonge vrouwen die zelfmoord gepleegd zouden hebben, maar waarvan de nabestaanden twijfelen of er daadwerkelijk sprake is van zelfmoord.
In Nederland wordt  niet goed forensisch onderzoek gedaan na een zelfmoord, waardoor eventuele moorden onontdekt blijken.  Vergeleken met andere westerse landen, wordt er in Nederland opvallend weinig sectie gedaan. Ook is er gebrek aan een goede opleiding tot (forensisch) lijk schouwen.  Reportages  met lijkschouwer Wilma Duijst en met advocaten en nabestaanden van de jonge overleden vrouwen. Interview met hoogleraar gerechtelijke geneeskunde Wim van de Voorde.
In de studio: forensisch patholoog Frank van der Goot.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1