appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

11 januari 2015: Chaos op de woningmarkt

zondag 11 januari 2015, 19:26 uur

Deze week duikt Reporter Radio in de woningmarkt. Net als bij de zorg krijgen gemeenten meer macht, bijvoorbeeld om een huisvestingsverordening op te stellen. Wie krijgt waar nog een sociale huurwoning? Gaan woningbouwcoöperaties het aanbod labelen en krijgen arme huurders woningen van slechtere kwaliteit? Gaat er meer gescreend worden naar inkomen in bepaalde buurten? En wat zijn de gevolgen van het nieuwe puntenstelsel voor sociale huur?
Ook komen stads- en dorpsvernieuwing in de knel door de nieuwe regels voor woningbouwcoöperaties, die investeringen in andere projecten dan puur sociale woningbouw schier onmogelijk maken.
Met reportages uit Kuinre en Amsterdam. In de studio reageren Sjoerd Zeelenburg (onderzoeksbureau RIGO),  Paulus Jansen (wethouder wonen Utrecht) en Hugo Priemus (Emeritus Hoogleraar TU Delft)

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1