appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen

Reporter Radio

30 november 2014: Duurzame palmolie, een lange weg te gaan.

zondag 30 november 2014, 19:02 uur

Palmolie is een van de redenen dat regenwouden nog altijd massaal worden ontbost. In 2015 moet alle palmolie voor de Nederlandse markt zijn geproduceerd volgens internationale criteria voor duurzaamheid [RSPO]. Daarin zijn regenwouden beter beschermd.

Maar de vraag naar eerlijke palmolie blijft achter, zegt de MVO, de belangenbehartiger voor Nederlandse verwerkers en fabrikanten van vetten en oliën. Zij hebben zichzelf daarom de opdracht gegeven het gehalte duurzaam geproduceerde palmolie op te voeren.
Ze zijn er maar druk mee, want per december moet palmolie ook nog eens verplicht op het etiket worden vermeld.

Kunnen we binnenkort met een gerust geweten boodschappen doen? 
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1