appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

ReportersNL: De strijd van de familie Beernink

zondag 7 januari 2018

Al 9 jaar liggen Bart en Anne Beernink uit het Overijsselse Hengelo in de clinch met de gemeente. De reden: een dagverblijf voor kinderen met een meervoudige beperking, dat pal naast het woonhuis van de familie is gebouwd.
De familie ondervindt ernstige geluidshinder van de kinderen. Daarnaast is de bestemming van het woonhuis zonder medeweten van de familie, door de gemeente gewijzigd.
Al jaren probeert de familie een oplossing te zoeken samen met de gemeente, maar tevergeefs. Bart en Anne Beernink diende daarom ten einde raad, deze week een strafklacht in tegen de burgemeester van Hengelo, Sander Schelberg.

Gerard Smink van Tubantia volgt deze familie al jaren en legt bij ons uit hoe het zo ver heeft kunnen komen. Lees  hier het verhaal. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1