appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

Half Holland Zakt

zondag 29 oktober 2017

Klimaatverandering, waterspiegelstijging en overstromende rivieren; inmiddels staat de klimaattransitie wel op de agenda. Een belangrijk element wordt echter vaak vergeten: half Holland zakt. De veengebieden, die een belangrijk deel van Nederland beslaan zakken in een tempo van enkele millimeters tot centimeters per jaar.

Verdwijnen de steden, dorpen en weiden op termijn in een sompig moeras, of valt het tij nog te keren? Reporter Radio over de problemen van wonen in een delta.


Lees hier het achtergrondartikel "Half Holland Zakt" 


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1