appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

Fake news, misinformatie en alternatieve feiten

zondag 23 april 2017

In tijden van onbeperkte toegang tot informatie lijkt het lastiger te worden om te bepalen wat klopt en wat niet klopt. Facebook start ondertussen met fact-checkers, maar wie heeft de waarheid in pacht? Kunnen we nog wel onderscheid maken tussen nieuws en nep-nieuws?

Verslaggevers Luuk Ex en Laura Klompenhouwer gingen op pad, en in de studio Piek Vossen, hoogleraar computerlexiconologie. Hij maakt zorgen en bracht 25 wetenschappers bij elkaar om samen na te denken over oplossingen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1