appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

Inspectie naar RVS in zwembaden

zondag 26 maart 2017

In 2016 bleek dat zwembaden gevaarlijk roestvastsstaal (rvs) nog steeds niet serieus namen. Minister Blok legde de branche een onderzoeksplicht op. Wij maakten daar op 9 oktober een uitzending over. De onderzoeksplicht hield in dat voor 1 januari 2017 gevaarlijk rvs verwijderd moest worden uit de zwembaden. Middels een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (de WOB) hebben we een steekproef gedaan in 48 steden verdeeld over alle provincies en gevraagd naar de inspectierapporten.
Te gast: Andre de Jeu, directeur Vereniging Sport en Gemeenten en Stientje van Veldhoven, Tweede Kamerlid D66

Lees hier de uitslagen van het onderzoek en de reacties van De Jeu en Van Veldhoven

Naar aanleiding van deze uitzending heeft Stientje van Veldhoven opnieuw Kamervragen gesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken.

In opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken voert Arcadis de evaluatie van de wijziging van het bouwbesluit uit. Op 11 juli werd de brief naar de Kamer gestuurd. Lees hier de conclusies. 

Op 8 januari 2018 stuurde minister Ollongren haar reactie naar de Kamer.


Reportage: Sander Bartling
Presentatie: Niels Heithuis  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1