appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

Wie betaalt de cryptorekening?

zondag 19 november 2017

Criminelen maken gebruik van de nieuwste technologieën om zo voor te blijven op de concurrent, maar ook op politie en justitie. Wij onderzochten één van deze nieuwe technologieën: cryptovaluta. Ooit begonnen als alternatief voor banken en het traditionele financiële systeem, maar nu de voorkeursvaluta van criminelen om af te persen en wit te wassen.

Wil je alles nog even rustig terug lezen? Of wil je een filmpje bekijken waarin Thijs van Dorssen zelf bitcoins ging kopen uitgeven? klik dan hier voor het achtergrond artikel en het filmpje. 

De presentatie was in handen van Niels Heithuis, te gast was Jouke Hofman van Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland. De reportage is gemaakt door Thijs van Dorssen. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1