appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

ReportersNL: Rotterdamse klimaat-acties

zondag 15 januari 2017

Vorige zomer startte het Rotterdam Klimaatinitiatief na een succesvolle pleidooi tégen het aansluiten van kolencentrales op het warmtenet. De kolencentrales hoopten zich onmisbaar te maken met het verwarmen van huizen, maar die weg is nu dus afgesloten.
En de Rotterdammers gaan door, op Versbeton loopt een columnreeks van alle ideeën voor een klimaatneutraler Rotterdam. Een vergevorderd plan is het spouwmuurfonds van Maurice Specht. Het is niks nieuws, spouwmuurisolatie en een revolverend fonds is ook een bestaand idee, maar Rotterdam gaat er 42 megaton CO2 mee besparen! 
Te gast:
Chris Roorda en Maurice Specht.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1