appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Reporter Radio

Luister terug

Het gevecht om 'De Boterbloem'

zondag 1 april 2018

In Amsterdam-Osdorp is de afgelopen maanden een stevige strijd opgelaaid tussen biologische zorgboerderij 'De Boterbloem' en de ontwikkelaars van een bedrijventerrein. De boeren willen hun gronden niet ontruimen, want dat betekent het einde voor het laatste stukje platteland aan de westkant van Amsterdam.
Met allerlei acties heeft 'De Boterbloem' veel steun weten te verwerven. De gemeenteraad heeft onlangs een motie aangenomen die pleit voor behoud van zoveel mogelijk van de functies van de boerderij. De ontwikkelaars Schiphol Area Development Company en GEM Luktemeer menen dat ze serieuze voorstellen hebben gedaan om de boerderij te integreren in het bedrijventerrein. De boeren zouden die handreiking niet willen aannemen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1