appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

RadiOlympia

De Olympische Weddenschap: de slopestyle-run van Niek van der Velde

vrijdag 9 februari 2018, 11:35 uur

Iedere dag tijdens de Olympische Spelen wedt Patrick Lodiers over een olympisch nummer van die dag met een sportkenner. Op de dag nul van de Olympische Spelen blikt hij vooruit op het Olympische debuut van snowboarder Nick van der Velden, met Erik Bastiaansen. Hij traint met Van der Velden, is is zelf junior-wereldkampioen slopestyle. Door een blessure is hij niet in Pyeongchang.  


De zeventienjarige Van der Velden komt uit op het onderdeel Slopestyle. Bastiaansen legt uit dat de slopstyle één van de meest spectaculaire Olympische onderdelen is. "Je moet een parcours afleggen en daar zoveel mogelijk tricks op doen". Volgens Bastiaansen kun je de slopestyle het beste vergelijken met turnen. Hoe langer je je snowboard vast weet te houden, des te meer punten je krijgt.


Van der Velden is niet bepaald favoriet tijdens de spelen. "Hij moet gewoon de beste run ooit rijden", aldus Bastiaansen. Zelfs dan is het overigens maar de vraag of hij de finale haalt. Zijn coach Frank van der Putten heeft in ieder geval niet al te hoge verwachtingen van zijn pupil. "Als Niek bij al zijn tricks landt, ben ik tevreden".


Patrick Lodiers en Erik Bastiaansen wedden om het aantal tricks dat hij zal landen. Bastiaansen denkt dat Van der Velden op iedere hindernis een trick zal doen en dus zeven keer zal landen. Lodiers verwacht een behoudende eerste run. "Ik denk dat hij zes keer gaat landen". 


Wie wil weten wie deze weddenschap wint moet vroeg opstaan. Om 2:00 vannacht staat de Slopestyle gepland. De volgende weddenschap is morgen rond de klok van 11:15 gepland. Dan blikt Patrick vooruit op de afdaling bij het skiën. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1