appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Focus

Presentatoren

Eveline van Rijswijk (1988) is presentator van Focus, het geschiedenis- en wetenschapsprogramma van de NTR op NPO Radio 1. 

 

Eveline studeerde politicologie, filosofie en geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Na haar studie werkte ze enige tijd aan de Universiteit Leiden, in het Rijksmuseum en Anne Frank-huis en als redacteur voor tv.  

Radio-ervaring deed ze in haar vrije tijd op bij “Radio Swammerdam”, een wetenschapsprogramma van Amsterdam FM, als presentator en redacteur. 

Vervolgens werd ze hoofdredacteur en later ook presentator bij het online- & tv-programma Universiteit van Nederland, waar wetenschappers uit alle vakgebieden het antwoord geven op prikkelende vragen. 

Hein Hoffmann

Hein Hoffmann (1965) studeerde radio aan de school voor de journalistiek in Zwolle. Na zijn studie werkte hij bij verschillende programma’s van de NPS en TROS.

Momenteel werkt hij als regisseur bij het geschiedenisprogramma Andere Tijden (NTR/VPRO).

Hasan Evrengün

Hasan Evrengün (1964) studeerde nieuwe geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie werkte hij voor verschillende radio- en televisieprogramma’s en sinds 2003 als researcher voor Andere Tijden (NTR/VPRO).

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1