appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Focus

Luister terug

Vingersporen als bewijs in de rechtbank

woensdag 4 april 2018

De wetenschappers van het Nederlands Forensisch Instituut zijn gewend dat hun bewijs door de rechtbank vaak als mening wordt gezien. Chemicus van het NFI Marcel de Puit ontwikkelde een methode waarbij hij vingersporen als bewijs hoopt te kunnen gebruiken in de rechtbank.

In een reportage spreekt Jeroen Kortschot met chemicus Marcel de Puit over de methode die hij ontwikkeld heeft. Kan het gebruik van vingersporen, hoe oud de methode ook mag zijn, doorslaggevend worden in toekomstige rechtszaken?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1