appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Focus

Luister terug

Beeld en Geluid zet NSB-propagandafilms online

woensdag 30 mei 2018

Het instituut voor Beeld en Geluid heeft NSB propagandafilms uit de periode 1941-1944 online gezet. De bedoeling hiervan is dat ze beschikbaar gemaakt voor wetenschappelijk onderzoek. Wat bieden deze films als bron voor onderzoek?

Bas Agterberg, curator van het Beeld en Geluid, beschrijft de verschillende films die door de filmdienst van de NSB werden gemaakt. Uit de films is bijvoorbeeld goed de veranderende mentaliteit van de Beweging af te lezen tijdens het verloop van de oorlog.

Het symposium dat het instituut voor Beeld en Geluid organiseert over deze films is te bezoeken op donderdag 31 mei om 15.00 in het Beeld en Geluid Museum in Hilversum.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1