appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Focus

Luister terug

InScience: gokken met genen en musicerende planten

vrijdag 1 november 2019

Genetische modificatie klinkt velen wat eng in de oren, maar zit er misschien ook een positieve kant aan? In Focus praat presentator Jacob de Vries met aankomend InScience-directeur Daisy van de Zande over de zin en onzin van genetische modificatie.  

Kunstenaar Mies Loogman maakte een genengokmachine ... Daar win je geen geld mee, maar informatie over gentechnieken! Daarnaast laat designer Tom Kortbeek met zijn Bio Orchestra planten muziek componeren. Waar haalt hij het ritme en de tonen vandaan?

Het InScience festival is van 6 t/m 10 november in Nijmegen. 

Bij Focus zijn de gasten altijd de DJ! De muziekkeuzes van de gasten kun je terugluisteren via de Radio Focus Spotify-playlist! 

De playlist van Daisy van de Zande, Tom Kortbeek en Mies Loogman:

  • Jose Feliciano - California Dreaming 
  • Marcus Miller & Selah Sue - Que Sera
  • The Beatles - With a little help from my friends

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1