appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine

Focus

Papegaaien zijn panda's in een kooitje

maandag 17 februari 2020, 02:57 uur

Honden, konijnen, vissen, schildpadden... Je kunt het zo gek niet bedenken of mensen hebben het in een kooitje, aquarium of hun huiskamer staan. Maar het populairst is de vogel. Babbelende papegaaien zijn de grote favoriet. Maar wist je dat papegaaien in het wild bedreigd zijn, in dezelfde categorie als bijvoorbeeld de panda?Hoe moet je zo'n bijzonder dier eigenlijk verzorgen? 

Volgende week is in Zwolle de grootste vogelmarkt van Nederland. Een bezoek aan de beurs is niet zonder risico, 1 op de 3 bezoekers wordt blootgesteld aan de papegaaienziekte. Deze ziekte kan gevaarlijk zijn voor mensen en krijgt volgens onze gast van vannacht veel te weinig aandacht. 


In deze uitzending van Focus spreekt Mirthe van der Drift met biologen Auke Florian Hiemstra en Roel Wouters over de papegaai: bedreigd in het wild en mishandeld in kooitjes.


De playlist van Auke en Roel:

  • Toto - Africa 
  • Coldplay - Paradise
  • Bastille - Off The Night
  • Bonzo Dog Band - Mr.Slaters' Parrot
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1