appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

Focus

Dag der Inheemsen: een bijzondere feestdag, maar vooral een strijd der erkenning

vrijdag 9 augustus 2019, 03:05 uur

De Dag der Inheemsen, ook wel Ingi Dei, is een Surinaamse nationale feestdag en iedereen is daar dan ook vrij vandaag. In Suriname zijn wel 52 dorpen waar zo'n zeven verschillende inheemse stammen wonen. Maar op veel plekken worden de inheemse bewoners nog altijd niet erkend als de oorspronkelijke inwoners van een land. 

De Verenigde Naties hebben daarom deze speciale dag ingesteld waarop aandacht wordt besteed aan de rechten van inheemse volkeren over de hele wereld. Hoe deze bijzondere feestdag precies gevierd wordt in Suriname? Presentator Rick Uilenbroek zoekt het uit tijdens een gesprek met Jennifer Ebecilio van The Amazon: een kennis- en adviescentrum voor inheemsen voor inheemsen. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1