appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Focus

De zoektocht naar een onuitputbare waterbron in de woestijn

woensdag 22 mei 2019, 02:54 uur

Rond de 700 miljoen mensen hebben wereldwijd nog altijd geen toegang tot drinkwater. Vooral op warme plekken is weinig te halen. Maar wat als je water kunt maken in de woestijn?

Beeldend kunstenaar Ap Verheggen bedacht het. Een woestijn, een plek waar het extreem droog is, gebruiken in je voordeel. Dat lijkt onmogelijk, maar toch maakt hij al enkele jaren installaties die water uit de lucht kunnen halen met zonne-energie. 

Presentator Jacob de Vries in gesprek met beeldend kunstenaar Ap Verheggen. Over zijn avonturen op de Noordpool, zijn zoektocht naar een onuitputbare waterbron en de speciale personen die hij in deze gebieden heeft ontmoet. 

Meer mooie gesprekken luisteren? Alle gesprekken uit Focus zijn terug te vinden in de podcast Focus Wetenschap.

NPO Radio 1