appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Focus

Presentator: Rose Heijnen, Steven Smit

Luister terug

De vrijheid van een leven op de weg

donderdag 12 december 2019

Vanaf vandaag is 12 december de dag van de vrachtwagenchauffeur! Daarom in Focus speciale aandacht voor het chauffeursberoep. We gaan terug naar de tijd dat chauffeurs nog echte cowboys waren en wekenlange tochten maakten richting het Midden-Oosten. Wat is er vandaag de dag nog over van die vrijheid? 


In de studio vrachtwagenchauffeurs Peter Borsje en Erik Pathuis. Oud-vrachtwagenchauffeur Hub Rekko neemt ons mee op een trip down memory lane in het DAF Museum en verslaggever Mirthe van der Drift rijdt mee met chauffeur Ronald van der Heijden. 


Muziek kan tijdens de Nacht van de Vrachtwagenchauffeur niet ontbreken! De playlist van vannacht:

  • Quintus - M'n truck en ik
  • Henk Wijngaard - Tranen op het stuur
  • Peter Borsje - Altijd naar Gorcum (LIVE)
  • Peter Borsje - Cruise control op 80 (LIVE)

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1