appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Reporter Radio

Focus

Onderduiken in de Achterhoek: van joden tot arbeidsweigeraars

vrijdag 26 april 2019, 03:58 uur

Stel je voor, het is 1942, oorlog, je hebt twee kleine kinderen in huis en een aantal onderduikers op zolder. En dan belt de Duitse Ortskommandantur aan en vordert de voorkamer van je huis, om voorlopig te wonen. Zo ging het in Aalten in de Achterhoek op het adres Markt 12.  

Op dat adres is nu het Nationaal Onderduikmuseum gevestigd. In Andere Tijden gaat het over onderduiken in de Achterhoek. Collega Mirjam Gulmans daarover met Gerda Brethouwer, directeur van het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1