appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Focus

'Robbeneiland werd Mandela University'

maandag 11 februari 2019, 02:59 uur

Hij was het symbool tegen de apartheid en is voor veel mensen een grote inspiratiebron geweest. Nelson Mandela, zat jarenlang vast op Robbeneiland. Op 11 februari 1990 werd Mandela vrijgelaten en dat is vandaag precies 29 jaar geleden. Hoe was zijn tijd op Robbeneiland en waarom werd Mandela vrijgelaten?

Dr. Ineke van Kessel schreef een biografie over Nelson Mandela en is ondanks haar pensioen, nog steeds verbonden met het African Studies Centre in Leiden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1