appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Focus

Bijzondere verzetsfoto uit WO II opgedoken

woensdag 19 september 2018, 02:58 uur

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er maar weinig foto’s gemaakt van verzetsstrijders. Het was namelijk voor verzetsstrijders ontzettend gevaarlijk om zich te laten fotograferen. Kwam de foto in verkeerde handen terecht, dan kon dat dodelijke gevolgen hebben. 

Onlangs is er een heel bijzondere foto opgedoken van een verzetsgroep uit Dalfsen. We praten met historicus Erik Somers van het NIOD en Henk Makkinga van de Historische Kring Dalfsen, die de foto een tijd geleden in handen kregen.

NPO Radio 1