appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Focus

De opkomst van de beeldcultuur in de 19e eeuw

woensdag 30 mei 2018, 03:00 uur

Tegenwoordig omgeven we ons met beeld. Snel een foto delen op Facebook of Instagram, de foto’s bij het nieuws in de krant. Volgens wetenschappers liggen de wortels voor deze beeldcultuur in de 19eeuw. Historicus Thomas Smits is te gast en heeft een aantal mooie exemplaren meegenomen.

Waarom dook hij als historicus juist deze archieven in? En waar heeft hij de 19e eeuwse kranten op de kop getikt? Voor NEMO Kennislink schrijft hij blogs over hoe het is om onderzoeker te zijn.

Faces of Science wordt mede mogelijk gemaakt door NEMO Kennislink.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1