appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Focus

Luister terug

Bioinformaticus Rob ter Horst: Meten is weten

woensdag 6 juni 2018

In samenwerking met Nemo kennislink tonen we de gezichten achter de wetenschap. Wetenschappers geven niet alleen een inkijkje in hun werk, maar ook in hun leven, want ze zijn natuurlijk veel meer dan hun statistieken en onderzoeksresultaten.


Deze week is onderzoeker Rob ter Horst bij mij in de studio. Hij is bioinformaticus aan het RadboudUMC. Hij jaagt heel veel data van het menselijk lichaam door zijn computer om zo te ontdekken hoe ons immuunsysteem werkt.


Maar ook buiten zijn werk is hij elke dag bezig met het analyseren van data. Hij meet alles aan zijn eigen lichaam wat je maar kunt bedenken, 24 uur per dag.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1