appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Nieuws BV

Focus

Is je huidskleur af te leiden van je muzieksmaak?

woensdag 23 mei 2018, 03:00 uur

Muziek brengt mensen samen. Welke taal je ook spreekt, opleidingsniveau, huidskleur, gender of seksuele voorkeur je ook hebt, de ritmes en melodieën van muziek die overstijgen dit allemaal. Of ligt dat toch anders?

In onze nieuwe rubriek 'Faces of Science' vertelt cultuursocioloog Julian Schaap over zijn onderzoek aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam naar muzieksmaak en ongelijkheid. Maar Faces of Science gaat ook over de gezichten achter de wetenschap. Dus ook zijn eigen muzieksmaak en de lp's van zijn vader komen aan bod.

Je leest hier alle blogs van Julian.

De rubriek 'Faces of Science' wordt gemaakt in samenwerking met NEMO Kennislink 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1